NEKA VLADA MIR BOŽJI

"I neka u vašim srcima vlada mir Kristov, na koji ste i pozvani u jednome tijelu! Budite i zahvalni" (Kol 3,15).

Ovaj jedan redak sadrži nevjerojatnu zapovijed: Bog poziva cijelo tijelo Isusa Krista da njegov mir vlada njegovim srcem, umom i tijelom! Mir Božji treba biti arbitar naših života; on treba sjediti kao vladar nad svime. Ako je ikada postojalo vrijeme kad se taj poziv trebao čuti, to je sada u ovom trenutku previranja i zbunjenosti!

Zašto je Gospodin zapovjedio čitavoj Crkvi da njegov mir vlada njihovim životima? Zato što je znao što dolazi i želio ih je pripremiti! U razdoblju od svega nekoliko godina na njih je dolazilo neopisivo previranje: mučenje i progonstvo; suočenje s teškim razdobljima – gubitak domova; konfiskacija svih ovozemaljskih dobara; čak napadi opakih ljudi koji će misliti da Bogu čine uslugu ubijajući ih. Bog ih je upozoravao i pripremao: "Trebat ćete biti utemeljeni u mom miru jer će vas jedino on provesti kroz sve neopisive promjene koje su pred vama!"

"Ono što ste od mene naučili i primili, što ste od mene čuli i na meni vidjeli, to nastavite činiti, pa će Bog, izvor mira, biti s vama!" (Fil 4,9).
Upravo sada lažan mir uvlači se u mnoge crkve, mir koji će iznevjeriti u nemirnim danima koji su pred nama. To je mir tvrdoglavih kršćana, slijepih od grijeha! Mojsije je takve vjernike nazvao "samoblagoslovljenima", što znači da su sami sebe obmanjivali. Upozorio je Izraela da će prokletstvo pasti na svu pokvarenu, neposlušnu djecu Božju koja hodaju u idolopoklonstvu. Rekao je da će oni pokriti svoje grešne putove lažnim osjećajem mira: "Neka se nitko, čuvši riječi ovog prokletstva, ne nada blagoslovu kazujući u svome srcu: Bit će mi dobro ako poživim i po prohtjevima srca svoga. Tako bi se uništilo natopljeno zajedno s osušenim" (Pnz 29,18).

Mojsije govori o djetetu Božjem koje odlučuje zadovoljiti svoju požudu grijehom! Dok nastavlja u grijehu, ono nalazi ugodnom nauku koja mu govori da je s njim sve u redu, da je spašen i na putu za nebo. Ono samo sebi govori: "Činit ću kako mi je volja i još uvijek neću izgubiti mir u srcu."

Što god da se dogodi Americi ili drugim nacijama svijeta, nikakva sila iz pakla ne može vam oteti mir Božji koji je on po Isusu Kristu usadio u vašu dušu! Bog će s mirom vladati svojim narodom.

"Neka u vašim srcima vlada mir Kristov!"