UPOZNAJTE GLAS BOŽJI

Bog želi da znamo da bez obzira kako nam možda stvari postaju teške, on će poduprijeti svakoga tko se pouzdaje u njega snagom svoga tihog glasa koji svakodnevno govori našem nutarnjem čovjeku.

To potvrđuje prorok Izaija: "I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: 'To je put, njime idite', bilo da vam je krenuti nadesno ili nalijevo" (Iz 30,21). Morate razumjeti, Izaija je iznio ovu riječ Izraelu usred najgorih vremena. Nacija je bila pod sudom Božjim, u potpunom rasulu, kad se sve rušilo. Tada je Izaija rekao Izraelovim vođama: "Sad se okrenite Gospodinu! On vam želi dati riječ vodstva i govoriti vam: 'Idite tim putem, idite onim putem, tu je put …'" Ali nisu htjeli slušati. Odlučili su da će se okrenuti Egiptu da ih izbavi! Mislili su da se mogu osloniti na egipatska bojna kola, konje i namirnice i da će ih oni izbaviti.

Međutim, Bog nije poslao sav svoj sud na Izraela u tom trenutku. Naprotiv, odlučio je strpljivo čekati dok se ne izjalovi svaki plan. Rekao je: "Čekat ću dok trče amo-tamo stvarajući planove kako da prežive. Želim im pokazati svoje milosrđe usprkos njihovoj nevaljalosti" (vidi Iz 30,18). Na kraju se sve izjalovilo i stvari su za naciju postale još gore. Konačno, kad su svi njihovi planovi propali, Bog je rekao narodu: "Dopustite da sad ja preuzmem! Otvorite svoje uši i govorit ću vam. Ja znam izlaz i vodit ću vas. Želim voditi svaki vaš korak, nadesno i nalijevo, da vas izbavim. Vodit ću vas svojim glasom – govoriti vam što da radite, sve do posljednjeg detalja."

Ono što je važno, krajnje važno, jest da upoznate glas Božji. On još uvijek govori. Jasno je dao na znanje: "Moje ovce poznaju moj glas." Danas je u svijetu mnogo glasova – glasnih, zahtjevnih glasova. Ali postoji i tihi glas Gospodnji kojega mogu poznavati i čuti svi oni koji vjeruju onome što je Isus rekao.