Ljubljeni

BOG JE VJERAN, ON JE OBEĆAO

 

Duboko sam blagoslovljen Božjom porukom njegovom narodu u Psalmu 37. Jednostavno vam moram preporučiti da pročitate ovaj Psalam prije nego dan završi. Ovo je jedan od najbogatijih odlomaka u Riječi Božjoj koji najviše ohrabruju. Bez obzira kroz što prolazite, bez obzira kako je teška vaša situacija, ovaj psalam bit će vam veliki izvor snage i ohrabrenja.

 

Psalam 37,7 za mene je posebno zanimljiv u svjetlu onoga što se događa u homoseksualnoj zajednici. Država Massachusetts ozakonila je homoseksualne brakove, a stotine su se nezakonito vjenčali i u San Franciscu. Bio sam tako duboko ojađen nad tim bezakonjem i ismijavanjem iz istinskoga, od Boga uspostavljenog braka, da sam zavapio: "O, Gospodine, oni potkradaju našu naciju. Ismijavaju se iz tvoje svete Riječi. Amerika je sad u grijehu koji ni Sodoma i Gomora nisu poznavale. U Bibliji nema spomena o homoseksualnim brakovima u onima pokvarenim društvima."

 

Zatim sam pročitao Psalam 37,7: "…ne žesti se na onog što uspijeva na svojemu putu, na čovjeka koji spletke kuje." Drugim riječima: "Ne dopusti da ti to dotakne duh. Ne uzbuđuj se. Bog čuje duboke unutarnje jecaje svoga naroda i vrlo je strpljiv."

 

Pa i tako, crta je prijeđena. A Bog kaže kad se to dogodi: "Jer će zlotvori biti satrti … Gospod mu se smije (zbog njegova roćenja), jer vidi da njegov dan dolazi  " (Ps 37,9-13).

 

Neka zlikovac ni trenutak ne misli da će Bog pregledati bezočnu neposlušnost i ismijavanje iz njegove Riječi. Kroz čitavu Bibliju vidimo da je Bog slao sud kad je bezakonje preuzelo društvo. Neka se izrugivači smiju, ali ubrzo će svijet biti svjedok Božjeg odgovora na te sotonske napade protiv njegova plana za brak. Krist uspoređuje ženu, suprugu, s crkvom, koju naziva svojom zaručnicom. Sad je sotona uspio da se ismijavaju iz ove biblijske slike i naveo mnoge Amerikance da odbace Bibliju kao konačan moralni propis zakona.

 

Ubrzo će Bog dahnuti svojih gnjevom sudovima kakve nijedna generacija ranije nije vidjela na svaku zajednicu sličnu Sodomi. Svatko će znati da Bog nije u miru s ovom nacijom. Vjerujem da je već povikao: "Dosta! Trenutak kazne je došao."

 

Molite za našu naciju u ovim vremenima. Bog čuje molitve svoga naroda.