USTRAJNA VJERA

Kad god se suočavamo s nevoljama i progonstvom, dolazi nam sotona i šapćući donosi strah i laži: "Kako ćeš proći kroz ovu krizu? Što ćeš sada učiniti? Ako je Bog vjeran, kako može dopustiti da ti se ovo događa? Kako može tvoje ljubljene izvrći opasnosti na ovakav način? Što će postati od tebe, tvoje obitelji, posla, službe?"

Ali ustrajna vjera se diže i odgovara na neprijateljeve laži: "Đavle, postavljaš pogrešna pitanja. Pitanje za mene sada nije kako ću uspjeti proći kroz to. Niti što će postati od mene ili mojih. Već sam sve – sve nevolje, sve kušnje, sve moje planove, sve što me zabrinjava – stavio u drage Očeve ruke. On se uvijek iznova pokazao vjernim i njemu mogu povjeriti svoju budućnost."

S tim čvrsto uglavljenim u našem srcu, pitanje za nas glasi: "Kako mogu bolje ljubiti moga Gospodina i služiti mu? Kako ću služiti drugima kao samom sebi?"

Ustrajna vjera znači baciti se potpuno na volju Božju, kao što to opisuje Isus u Propovijedi na gori. Ukratko, trebamo najprije tražiti Boga i ono što njegova zanima, a sve što je nama potrebno tada će nam biti dano (vidi Mt 6,33).

Ustrajna vjera izjavljuje: "Nemam svoju vlastitu volju. Naprotiv, neka bude njegova volja. Za mene više nema osobnog programa rada. Nema više igranja Boga pokušavajući riješiti svoje vlastite probleme ili probleme drugih. Duše Sveti, pomogni mi da moj um ostane na mom Gospodinu i njegovim obećanjima."

S takvom ćemo vjerom biti spremni za sve što nam ovaj sadašnji trenutak donese.