"I opazih kako Sveti grad – novi Jeruzalem – silazi od Boga s neba, opremljen poput zaručnice koja je nakićena za svoga muža … Zatim dođe jedan od sedam anđela koji su držali sedam čaša napunjenih sa sedam završnih zala te mi reče: 'Dođi da ti pokažem zaručnicu – ženu Janjetovu'" (Otk 21,2.9).

Ovo je divna slika Crkve Isusa Krista posljednjeg vremena. Veliki, sveti grad koji silazi s neba njegova je besprijekorna zaručnica – pobjedonosna Crkva koja upravo sada sjedi s njim na nebesima. Ta Crkva sagrađena je na temelju evanđeoskih istina dvanaestorice apostola. Okružena je zidovima i vratima koji drže vani sve nečisto i nepozvano.

Dok kraljica stoji pred Zaručnikom, pred samim vjenčanjem, začuje se glas treće strane! Kraljica u zlatu primila je čast, naklonost, veliko divljenje i sad stoji svome ljubljenom s desne strane da bi se obavilo vjenčanje. Ali prije nego započne ceremonija, jedan joj glas šapćući daje ozbiljan savjet: "Slušaj, kćeri, pogledaj, prisluhni …" (Ps 45,11).

Vjerujem da je ovo glas Duha Svetog koji upozorava sve koji se nazivaju njegovim imenom. On govori riječ pobjednicima – onima koji su u najvećoj ljubavi s Isusom: "Poslušaj i razmisli!" Ovaj glas dolazi zaručnici u posljednjim trenucima prije samog ostvarenja braka.
Morate razumjeti da kraljica je već odabrana. Njezin Zaručnik već je zadobio njezino srce. Ostavila je dom, obitelj, domovinu i predala se njemu. I puna je radosti jer strastveno ljubi kralja.

Dakle, pitam vas, razmišljate li o sebi kao o onom koga je odabrao Gospodin? Jeste li krvlju pokrivena, otkupljena zjenica njegova oka? Ljubite li ga svim svojim srcem? Jeste li za njega ostavili sav svijet i svu svoju prošlost? "On je moj i ja sam predana njemu. Gospodine, ljubim te svim svojim srcem!" Možete li to reći?

Evo što želim reći: Ako želite biti u Kristovoj zaručnici, vaša jedina briga ne smije samo biti kako izbjeći bezbožan pakao. Naprotiv, morate željeti da ne budete odsutni onoga velikog dana vjenčanja! Morate zadrhtati već od same pomisli da niste njegova zaručnica, da niste u njegovu zagrljaju, da ne provodite vječnost s njim.