NEKA NAM BOG POMOGNE DA NE MRMLJAMO I PRIGOVARAMO

To je sad moja dnevna molitva. Kako se strah širi i neizvjesnost povećava, molimo i Duh Sveti će nam pokazati da su mrmljanje i prigovaranje znaci nestrpljenja i nepovjerenja prema našem vjernom Gospodinu.

U Izlasku 17 Mojsije je prigovaranje nazvao "kušanjem Boga". Djeca Izraelova bila su kod Refidima i ondje nije bilo vode za piće. Nevjera i sumnja raširili su se taborom! Narod je zaboravio sva svoje ranija izbavljenja iz nevolja i počeo je još jednom sumnjati da je Bog s njima. Vikali su: "Bože, zašto si nas izveo iz Egipta? Zašto nas nisi pustio da ondje pomremo, nego si nas doveo na ovo mjesto da nas pobiješ?"

Bili su spremni kamenovati Mojsija. U svome velikom milosrđu, Bog im je izveo vodu iz stijene, ali ih je i naveo da je nazovu Masa i Meriba – mrmljanje i prigovaranje. Bilo je to mjesto koje se nikada u Izraelovoj budućnosti nije moglo zaboraviti.

Mi mislimo da možemo mrmljati i prigovarati jer su naše određene nevolje vrlo bolne i vrlo teške. Postoje vremena kad i ja snosim tu krivnju kušanja Boga, ali dok čitam i čitam Izlazak 17, sveti strah od Gospodina zahvaća moju dušu: "Bog ovu stvar uzima vrlo ozbiljno."

On nas je u prošlosti proveo kroz toliko stvari i dokazao nam je svoju vjernost svaki put. Ali pitanje je: Hoćemo li se ikada potpuno pouzdati u njega? Hoćemo li ikada potpuno vjerovati njegovom obećanju da će nas sačuvati, ljubiti, biti nam Otac, čuvar? Potreban nam je Duh Sveti da nam pomogne.

Vruće vas molim, ne mrmljajte i ne prigovarajte, jer svi koji se čvrsto drže vjere bit će blagoslovljeni. Neka mi Bog pomogne da uzmem ovo k srcu u teškim vremenima koja su pred nama. Sve možemo kroz Krista koji nas snagu daje!

Kad biste mogli znati kako će sve to završiti na slavu Božju, odmarali biste se u njegovoj Riječi.