ČETIRI OČEKIVANJA

Bog daje i drži obećanja. Mome je srcu govorio o četiri stvari za koje bi se njegov narod trebao pouzdavati u njega. Ta očekivanja temeljena su na obećanjima koja nam je dao:

1. Ako tražite Gospodina, očekujte da ćete biti nagrađeni: "Bog ... nagrađuje one koji ga

traže" (Heb 11,6).

U vjeri možete tražiti Boga dokaz da ohrabri i oživi vaše pouzdanje. Bog nikada ne kasni i zna da trebate zraku nade i dobru vijest u vrijeme kušnje. Očekujte da će održati svoje obećanje i da će vas nagraditi kad ste u najvećoj potrebi. Bog ne može lagati. Rekao je da nagrađuje one koji ga traže. Tražite ga svakodnevno i vjerujte da će ova godina biti godina vašega velikog duhovnog blagoslova.

2. Očekujte vidjeti postupno čudo u svome životu. "Bogu je sve moguće" (Mk 10,27).

Ja vjerujem u trenutačna i postupna čuda. Postupna čuda započinju na nevidljive, tihe načine i otkrivaju se malo-pomalo, jedna mala milost za drugom. Očekujte vidjeti Boga da radi na tajanstvene načine, nevidljive ljudskom oku.

3. Očekujte ući u Božje obećano mjesto počinka: "... ostavljeno je još počivanje narodu

Božjemu ... dakle (uđimo u taj) počinak" (Heb 4,9.11).

Posljednjih nekoliko godina vidimo dolazak neopisivih katastrofa, problema i kušnji. Usred svega toga, Gospodin želi da mu vjerujete da će vas uvesti u svoj obećani počinak. Bog nikada nije htio da njegova djeca žive u strahu i očaju. Kad se suočavamo sa strahom, nevoljom i samom smrću, potrebni su nam čvrsta vjera i pouzdanje u Boga.

4. Očekujte da je Duh Sveti uvijek u svom hramu: "Zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga?" (1 Kor 6,19)

Duh Sveti boravi u srcu vjernika. On je sveprisutan širom svijeta. Svakoga dana iznova spoznajem da je ovdje u svom hramu da me tješi, vodi, hrabri i pomazuje te da mi otkriva slavu Isusa Krista kroz sve veće otkrivenje. On želi da od njega očekujete da će vam se očitovati i to svakoga dana sve više. On vas želi uvesti u postojanu vjeru, upravo kao što je učinio i za učenike.

Vjerujte tim obećanjima! Čvrsto držite ova očekivanja i vidjet ćete da Bog čini čudesne stvari.