ŽIVOT VJERE by Gary Wilkerson

Da bismo imali vjeru koja ugađa Bogu, često moramo biti provedeni kroz frustrirajuća i iritirajuća iskustva, kad od muke stišćemo šake. Možda ste bili na točki kad ste vapili: "Gospodine, dao si mi obećanje, ali sad si oduzeo sve što bi to obećanje moglo ostvariti!"

Zašto Bog to čini? Zašto uklanja sva prirodna sredstva kroz koja bi njegovo obećanje moglo biti ispunjeno? Često je to tako da bi nam naš odnos s njim pružao zadovoljstvo, a ne samo osjećaj obveze. Vidite, ako bi njegova obećanja mogla biti ispunjena kroz naše sposobnosti, bili bismo u modusu izvršenja neprestano. On tako ne radi. Umjesto toga, traži da uđemo u neprekidni odnos, odnos koji zahtijeva pouzdanje čitavoga našeg srca.

Na taj je način veliki oblak svjedoka prije nas ušao u njegovu Dvoranu vjere. Pismo kaže da kad je Bog obećao Abrahamu da će postati otac svim narodima, Abraham "promotri potpunu obumrlost svoga tijela" (Rim 4,19). Shvatio je kako je u njegovu životu sve protivno da vidi ispunjenje tog obećanja. Ništa u njegovoj moći ne bi to moglo ostvariti. A ipak čitamo: "Nije oklijevao, nevjerom u Božje obećanje, nego se ojača vjerom" (Rim 4,20).

Tu je slika Isusa koji započinje i završava vjeru jednoga pobožnog čovjeka. Što je Abraham više dolazio do zaključka da on to ne može, jačala je njegova vjera u Božju sposobnost. I kroz obumrlost njegova tijela došla je sila koja nije bila od njega – bila je to sila Duha Svetog.

Ja sam želio vidjeti da se moj izgubljeni sin vrati Gospodinu, a da bih vidio kako se to ostvaruje, stavio sam svoje povjerenje u Božju silu da će ga privući neodoljivom ljubavlju. Sretan sam što mogu izvijestiti da se moj sin slavno pomirio s Bogom i svojom obitelji.

Želim vidjeti tisuće izgubljenih ljudi u našem gradu kako dolaze Isusu. Međutim, znam da se to nikako neće dogoditi strategijom, planiranjem ili provođenjem programa. Te stvari mogu biti korisne, ali jedino Isus može započeti nešto za svoje kraljevstvo. Jedino on može završiti u nama vjeru pouzdanja koja je potrebna da bismo vidjeli mnoge duše uvedene u vječni život.

Da, pozvani smo činiti stvari koje možemo činiti za Kristovo kraljevstvo. Ali isto tako, pozvani smo činiti i više. Želite li vidjeti Božje naume ostvarene u vašoj zajednici, njegova obećanja ispunjena u vašem životu? On samo traži da se uzdate u njega živeći životom vjere.