"MOLIM TE, RECI DA TO NIJE TAKO!"

Crkva se jednoga dana osvijestila od užasnog skandala. Crvenjeli smo se kad smo čuli da je jedan propovjednik evanđelja potrošio milijune dolara na skupe automobile, ekstravagantan nakit, skupa vina! Bezbožni su se smijali i izrugivali i ime Isus postalo je predmet viceva i rugalica. A onda je svijet čuo da je prvi "propovjednik grijeha" u ovoj naciji uhvaćen u grijehu! I ponovno je narod Božji vapio: "Molim te, reci da to nije tako!" Promatrali smo strahovite padove nekih propovjednika. Usred svega toga, ove trezvene riječi odzvanjale su tako istinito: "Jer je vrijeme da počne sud s kućom Božjom" (1 Pt 4,17).

Zašto je crkva bila tako šokirana? Bili smo upozoreni da je sud na vratima i da on mora započeti u kući Božjoj. Bog je voljan da njegovo ime bude izrugivano samo da bi probudio crkvu i posljednji put zatrubio svijetu. "A ako dakle počinje s nama, kakav će biti svršetak onih koji se ne pokoravaju Božjoj Radosnoj vijesti? I ako se dakle pravednik jedva spasava, gdje će se pokazati bezbožnik i grešnik?" (1 Pt 4,17-18). Božji sudovi u njegovoj kući tako su iznenadni i strašni da ljudima zazuje uši kad čuju za njih. Kad je Bog sudio kući Elijevoj, rekao je: "Evo, učinit ću nešto u Izraelu da će oba uha zujati svakome koji čuje … osuđujem kuću njegovu dovijeka; on je znao (za grijeh)" (1 Sam 3,11.13).

Kad je Bog sudio Izraelu i kući Manašeovoj za pokvarenost, rekao je: "Evo, učinit ću da dođe nevolja na Jeruzalem i Judeju, takva da će zazujati oba uha onima koji o njoj čuju" (2 Kr 21,12). Bog je rekao Jeremiji da će ubrzo pasti na kuću Izraelovu takvi strašni sudovi da "će svima koji to čuju u ušima zazujati" (Jer 19,3). Na hebrejskom "zazujati" uši znači zveknuti uši i učiniti da se zacrvene od stida. Čak će i grešnicima crvenjeti uši.

Ako će Bog zveknuti uši ove nacije onim što vide i čuju o njegovom sudu na crkvi, kakvi će onda iznenadni, strašni sudovi pasti na ovo društvo? Mediji ove nacije uživali su sramoteći vjeru. Oni su učinili da nacija prestane vjerovati svakom propovijedanju o svetosti i učinili su sve propovjednike šarlatanima i lopovima. Ljudi su dizali čaše nazdravljajući: "Nazdravimo svim propovjednicima pakla ognjenog!" Ali sve će se to promijeniti preko noći. Bog će zazujati ušima svijeta jer će doći do iznenadnog razaranja. Iznenadne smrti. Ali mi možemo gledati gore i radovati se jer znamo da se primiče naše oslobođenje (vidi Lk 21,28).