NADNARAVNO POTRESANJE

Prema Hebrejima, jedini razlog zašto će Isus izliti svoga Duha u ove posljednje dane je taj da bi potresao dom Božji. Sve što je nesveto, nečisto ili od tijela bit će potreseno, odneseno, zbrisano.

Naša služba prima očajna pisma dragih svetih koji se žaloste nad onim što vide da se događa u njihovim crkvama. Neprestani je vapaj za "novim stvarima" i svakodnevno se uvode užasne stvari – tjelesne manifestacije, lude prakse. Jedna osoba piše da njihova crkva svakoga tjedna održava rock koncerte, s izvođačima koji izgledaju i ponašaju se poput sekularnih skupina, koje su nadahnute đavlom. Drugi opet pišu o praznom, suhom, popustljivom propovijedanju.

Kažem vam, sve će se to promijeniti. Gospodin će snažno progovoriti razotkrivajući sve što je lažno. Kako će se to potresanje i razotkrivanje dogoditi? Kroz čovjeka – Isusa! On priseže da će progovoriti svima koji žive u grijehu i neposlušnosti, prianjajući uz stvari koje je njegova riječ osudila. A njegov glas bit će nepogrešivo jasan.

Prvo, on će blago govoriti svakom otpadniku koji je zastranio: "Zašto ne slušaš moju molbu da se vratiš? Zašto si začepio uho na moj poziv za pokajanjem kako bi bio obnovljen? Dođi sada k meni, prije nego ti se život potrese do temelja."

Isus će govoriti i pobožnim muškarcima i ženama koji idu za istinom, čistoćom i svetošću. On već podiže ljude koji su primili njegovu osvjedočavajuću riječ koja ih je potresla. Oni su zatvoreni nasamo s Gospodinom – i on će im dati silu da govore za njega.

Dakle, kako će Gospodin govoriti vama? Primate li njegovu riječ potresanja dopuštajući joj da radi na vašem srcu? Ili živite dvostrukim životom – još uvijek u preljubu, bludu, mržnji, gorčini? Ako tvrdite: "Krist je moj Gospodin", a još uvijek imate skriven grijeh u svom životu, budite uvjereni da ćete ga čuti reći: "Zašto se nisi vratio u moju milost? Zašto je neprestano odbacuješ? Čuo si moj dragi poziv i okusio moju dobrotu, a ipak ideš svojim vlastitim putom. Zašto?"

Evo dobre vijesti: To nadnaravno potresanje – Božje čišćenje doma i u naciji i u crkvi – rezultirat će neuzdrmanim temeljem. Ono će proizvesti svetu, očišćenu crkvu – hvale vrijedan ostatak svetih koji hodaju u strahu Božjem i Kristovoj pravednosti.