DETALJNE UPUTE I JASNE ODLUKE

Za svako pojedino Božje njegovo dijete njegov je naum da se predamo vlasti i upravi Duha Svetoga.

"Ako u Duhu živimo, i hodajmo u Duhu" (Gal 5,25). Drugim riječima, "Ako on živi u vama, neka vas i usmjerava!"

Želim vam pokazati što znači hodati u Duhu. Ja još nisam u potpunosti ušao u to slavno hodanje, ali napredujem!

Slušali smo izraz "hodati u Duhu" čitav svoj život, ali što to doista znači? Vjerujem da je 16. poglavlje Djela apostolskih jedan od najboljih primjera što znači hodati u Duhu Svetom.

Duh Sveti omogućuje apsolutno jasne i detaljne upute onima koji hodaju u njemu. Ako hodate u Duhu, onda ne hodati zbunjeni – odluke vam nisu nejasne.

Prvi kršćani nisu hodali zbunjeni. U svakoj odluci, koraku, djelu, vodio ih je Duh! Duh im je govorio i vodio ih svakoga trenutka njihovog hodanja. Nikakva odluka bila nije donesena bez savjetovanja s njim. Kroz Novi zavjet crkveno je geslo bilo: "Tko ima uši, neka čuje što Duh poručuje!"

Službu u gradu New Yorku započeo sam jer mi je Duh Sveti jasno rekao: " Idi u New York i podigni crkvu." I rekao mi je kada da idem. Nikakav đavao ni demon nije me mogao odvratiti od toga, jer mi je Duh dao detaljne upute. Sjećam se kako sam plačući, s podignutim rukama, stajao između Broadwaya i Seventh Avenue. Duh Sveti mi je rekao: "Upravo na ovom području podići ću crkvu. Poslušaj me, Davide! Započni crkvu u gradu New Yorku!" Crkva Times Square nije slučajnost. Ona je rezultat jasnih, detaljnih uputa Duha Svetoga!