PREŽIVJET ĆETE

Sreća ne znači život bez boli ili povrede, uopće ne. Prava sreća je učiti kako odjednom živjeti jedan dan usprkos žalosti i boli. To je učiti kako se radovati u Gospodinu bez obzira na ono što se dogodilo u prošlosti.

Možda osjećate da ste odbačeni. Vjera vam je možda slaba i mislite da ste opravdano oboreni. Žalost, suze, bol i praznina mogu vas povremeno progutati, ali Bog je još uvijek na prijestolju. On je još uvijek Bog!

Uvjerite sami sebe da ćete preživjeti. Izići ćete iz toga. Živi ili mrtvi, pripadate Gospodinu. Život ide dalje. Iznenadit ćete se koliko možete podnijeti uz Božju pomoć.

Ne možete pomoći sami sebi ili zaustaviti bol, ali naš blagoslovljeni Gospodin doći će k vama. Stavit će svoju dragu ruku pod vas i podići vas da ponovno sjedite na nebesima. On će vas izbaviti od straha umiranja i otkriti vam svoju beskrajnu ljubav.

Podignite pogled! Ohrabrite se u Gospodinu! Kad vas okruži magla te ne možete vidjeti izlaz iz svoje dileme, legnite u Isusovu naručju i jednostavno se pouzdajte u njega. On je onaj tko mora sve učiniti! On želi vašu vjeru i pouzdanje. I želi da glasno vičete: "Isus me ljubi! On je sa mnom! I neće me iznevjeriti! Upravo sada radi na mom slučaju. Neću biti oboren! Neću biti poražen! Neću biti žrtva sotone! Neću izgubiti pamet ili vodstvo. Bog je na mojoj strani! Ljubim ga i on ljubi mene!"

Najbitnija stvar je vjera. A vjera počiva na ovoj stvarnosti: "Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano …" (Iz 54,17).