ČVRST I NEPOKOLEBLJIV

Iz Izaije 49 saznajemo da Gospodin poznaje vašu borbu. On je vodio borbu prije vas. I nije grijeh imati misli da je vaš rad bio uzaludan ili biti oboren osjećajem neuspjeha nad razbijenim očekivanjima. I sam Isus to je iskusio, a bio je bez grijeha.

Međutim, vrlo je opasno dopustiti tim paklenim lažima da vas zatruju i zapale vam dušu. Isus nam je pokazao izlaz iz takva očaja ovom izjavom: "Uzalud sam se trudio ... unatoč tome, moj sud je u Gospoda, i moje djelo u mog Boga" (Iz 49,4). Hebrejska riječ za sud ovdje znači "presuda". Krist zapravo govori: "Konačna presuda je kod mog Oca. On jedini donosi sud o svemu što sam radio i koliko sam učinkovit bio."

Kroz ovaj redak, Bog nas potiče: "Prestanite donositi sud nad svojim radom za mene. Vaš posao nije da sudite koliko ste bili učinkoviti. Nemate pravo nazivati se gubitnikom. Još ne znate kakav ste utjecaj načinili. Jednostavno nemate objavu da biste znali kakvi vam blagoslovi dolaze." Doista, mnoge takve stvari nećemo znati dok ne stanemo pred njega u vječnosti.

U Izaiji 49 Isus je čuo Oca kako kaže kroz mnoge riječi: "Dakle, Izrael se još nije skupio. Pozvao sam te da skupiš plemena, a to se nije dogodilo onako kako si zamišljao. Ali taj poziv bio je mala stvar u usporedbi s onim što ti dolazi. On je ništa u usporedbi s onim što imam pripremljeno. Sad ću te učiniti svjetlom čitavom svijetu. Donijet ćeš spasenje cijeloj zemlji" (vidi Iz 49,5-6).

Dok vam đavao laže da je sve što ste radili bilo uzalud i da nikada nećete vidjeti ispunjenje svojih očekivanja, Bog u svojoj slavi priprema veći blagoslov. On ima spremljene bolje stvari, iznad svega što možete misliti ili tražiti.

Ne smijemo više slušati neprijateljeve laži. Umjesto toga, moramo počivati u Duhu Svetom vjerujući da će ispuniti svoje djelo čineći nas sličnijima Kristu. Moramo se dići iz svoga očaja te stajati na ovoj riječi: "...budite čvrsti, nepokolebljivi, uvijek napredujte u djelu Gospodnjem, svjesni da vaš trud u Gospodinu nije uzaludan" (1 Kor 15,58).