NEVJEROJATNA GOZBA

U Izaiji 25 Bog pokazuje proroku Izaiji bogatu, nadnaravnu gozbu pripremljenu na gori: "Jahve nad Vojskama spremit će svim narodima na ovoj gori gozbu od pretiline, gozbu od izvrsna vina, od pretiline sočne, od vina staložena" (Iz 25,6).

Shvaćate li što Izaija ovdje govori? Ova čudesna gozba dogodit će se upravo uoči Isusova povratka. U to vrijeme Božji narod neće tugovati, mučiti se u strahu, stresu, porazu. Oni neće izgledati poput krhkih likova sličnih kosturima, duhovno mršavi i slabi. Ne, Krist će se vratiti da nađe svoj narod gosteći će "pretilinom sočnom".

Tu gozbu pripremio je sam Bog. I upravo sada, u samom ovom posljednjem satu, gozba već traje. Gospodin nam u biti govori: "Za kraj sam sačuvao najbolje vino. I sad ga izlijevam za moj narod. Oni se u mojoj nazočnosti goste na predivnim stvarima."

Vidim tu nevjerojatnu gozbu dok putujem širom svijeta. Mladi muškarci i žene Božje gladni su evanđelja koje ih dotiče u dubini njihova duha. Oni su odbacili evanđelje prijevare, gomila i profesionalizma. Oni jedino traže da budu nasamo zatvoreni s Isusom kako bi primili otkrivenje od njega. I oni dolaze iz molitve s ognjem koje raspiruje sve oko njih.

Gora gdje se ta gozba događa vrlo je značajna. Ona predstavlja sveto mjesto, kuću gdje se očituje Kristova nazočnost. To je mjesto gdje Božji narod razgovara i večera s njim, štujući ga u duhu i istini. Ta gora Božje nazočnosti vrlo je važna stvar za njegov narod. Sve što Gospodin čini u ove posljednje dane blisko je povezano s njegovom nazočnošću. A njegova gozba od pretiline i vina može jedino biti gdje se očituje Isusova nazočnost.

Kad govorim o Kristovoj očitovanoj nazočnosti, ne govorim o nečem mističnom ili neovozemaljskom. Kad god se Isus otkriva, svatko nazočan to osjeća. Psalmist kaže da se brda tope poput voska u Gospodnjoj nazočnosti (Ps 97,5). Jednostavno rečeno, kad se Isus otkriva, iščezava svaki duhovan zid i tjelesna prepreka. Kristova nazočnost tako je stvarna kad se očituje da je gotovo možete dotaći.