SOTONSKA "LJUBAVNA ZAMKA"

Kad đavolja globalna crkva konačno zatrubi svoju poruku širom zemlje, milijuni mlakih kršćana bit će prevareni. Njihovo će razmišljanje biti: "Ovo jedinstvo svih crkava mora biti u redu. Njihovi vođe govore mnogo o Isusu. Tko god toliko govori o Isusu, mora imati pravu kršćansku vjeru."

Ne bi mogli biti više u krivu! Sama mantra sotonskoga vražjeg jedinstva bit će: "Isus, Isus, Isus." Danas evanđeoske vođe već pitaju: "Zašto sve skupine ne bi mogle biti jedno u Isusu? Na kraju krajeva, Židovi priznaju Isusa kao proroka. Muslimani ga vide kao dobrog čovjeka i velikog učitelja. Čak i sikhi i hinduisti poštuju Isusa."

Dopustite da ovdje stanem i nešto jasno kažem: Zahvalan sam za nacionalno jedinstvo koje se pojavilo nakon 11. rujna 2001. godine. Zahvalan sam da su Amerikanci različitih vjera bili u stanju dići se zajedno kao jedna nacija i ja molim da to jedinstvo ostane daleko nakon što se naša žalost povuče.

Ali jedinstvo svih religija i vjera koje ćemo vidjeti uključivat će nešto potpuno drugo. Ono što ja unaprijed vidim sadržano je u Isusovom proročanstvu: "Mnogi će mi u onaj dan reći: 'Gospodine, Gospodine, zar nismo pomoću tvoga imena prorokovali, pomoću tvoga imena izgonili zle duhove, pomoću tvoga imena čudesa činili?" (Mt 7,22).

Gotovo sve religije vrše egzorcizam. A i određene crkve tvrde da imaju velik uspjeh u istjerivanju demona. Ali mnoge takve crkve čine svoj egzorcizam, učenja i dobra djela u drukčije Isusovo ime. Kao što Krist ističe, ti će ljude tvrditi na Sudu: "Gospodine, sve smo to činili u tvoje ime. Mi smo Isusovi ljudi." Ali Gospodin kaže: "Tada ću im kazati: 'Nikada vas nisam poznavao. Odlazite od mene, zlotvori'" (Mt 7,23).

Isus će im reći: "Ne poznajem vas, a pouzdano ni vi ne poznajete mene. Ja sam živi Sin Božji, a vi ste svima govorili da sam samo čovjek. Pokušavali ste oduzeti silu moga evanđelja. Imali ste pogrešnog Isusa. Odstupite sad od mene jer nemate dijela u mom kraljevstvu."