NJEGOVO OKO JE NA VRAPCU

Dok sam hodao seoskom cestom u New Jerseyu, imao sam dobar razgovor s Gospodinom. "Gospodine, ne mogu živjeti sa strahom i raznoraznim brigama. S onim što budućnost donosi želim se suočiti miran i radostan, s jednostavnim pouzdanjem!"

Duh Sveti mi je požurio reći: "Jedan od ključeva za slobodu od svakoga straha i brige nalazi se u riječi vrapci. Sjeti se da sam vam rekao: 'Ni jedan od njih (vrabaca) ne pada na zemlju bez dopuštenja Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi izbrojene'" (Mt 10,29-30). Ovo zvuči tako jednostavno, ali ono što nam Isus ovdje kaže vrlo je duboko.

U Starom zavjetu, kralj David se mogao pohvaliti: "… izbavi me od straha svakoga" (Ps 34,5). Kako je David našao takvu slobodu od straha? Stekavši objavu veličine Onoga "koji stvori nebo i zemlju". Kad je držao oči na Stvoritelju svega, otkrio je kako je Bog velik!

Želim biti poput Davida – primjer pastira koji je naučio kako biti slobodan od straha i brige, u stanju voditi ljude u tu istu slobodu.

Proučavao sam vrapce i počeo dobivati otkrivenje o Davidovu nesagledivom Stvoritelju Bogu kojega zanima svaki i mali detalj njegova stvorenja!

Vrapci! Poput svih ptica, i vrapci su divno sazdani. Njihove male koščice jake su i posebno opremljene za letenje. Moderna znanost još uvijek ne može preslikati složen sustav krila koja im dopuštaju preletjeti četiri i pet tisuća kilometara. Svaki vrabac ima od 1300 do 2600 pera. Kako su ona složena i iscrpna! Naš Stvoritelj Bog dizajnirao ih je savršeno. Dizajnirao je svaku kost, svako pero – i sve ih je izbrojao.

Većina vrabaca gradi svoja gnijezda na zemlji. Tijekom Kristova vremena hvatali su ih mrežama u koje su padali dok su pripremali gnijezda. Isus je u Jeruzalemu vidio da se vrapci prodaju nabodeni na drvce, dva vrapca za novčić. Svi su oni bili uhvaćeni mrežom jer Židovi ne bi mogli jesti one koji su sami umrli.

O tim pticama Isus je rekao: "Nijedan od njih nije uhvaćen bez znanja mog Oca." On je znao gdje je svaki pojedini od njih dok njihova mala pluća nisu uzela posljednji dah. On ih je hranio. On je poznavao svakog vrapca – čak i one nabodene na drvce.