TJERANJE PTICA GRABEŽLJIVICA

U Postanku 15 Bog je sklopio veličanstven sporazum s Abrahamom. Uputio je ovog patrijarha da uzme junicu i kozu i rasiječe ih napola. Zatim je trebao uzeti grlicu i golubića i položiti ih na zemlju, glavom prema glavi. Abraham je učinio kao što mu je bilo rečeno i dok su ova stvorenja krvareći ležala, ptice grabežljivice počele su se obarati na lešine. Iznenada je Abraham osjetio kako se oko njega spušta strašna tama. Što je bila ta tama? Bio je to sotona u panici.


Što mislite, kako sotona reagira kad vidi da sva obećanja Božja postaju vaša kad date svoj život Isusu? Đavao pada u ljubomorni bijes. A kad vidi vašu čvrstu odluku da ćete čitavim putem ići s Gospodinom, može reagirati samo na jedan način: sav pakao spopada panika!


Što je Abraham činio kad su dolazile ptice grabežljivice? Pismo govori da ih je rastjerivao. Na taj način Gospodin nam pokazuje kako da se bavimo prijetećim grabežljivicama. Ne moramo se bojati đavolskih napada jer smo dobili silno oružje za ratovanje.


Kad god neki glas sumnje ili ispitivanja Boga dolazi u moj um, stavljam to naspram onoga što znam o mom dragom Gospodinu. Nijednu misao ne mogu prihvatiti kao istinitu ako je temeljena samo na onome što u onom trenutku osjećam. Ona mora biti izmjerena Isusovim obećanjima za mene u vezi s njim i u vezi s pobjedom koju je zadobio za mene.


Jednostavno rečeno, ako mi dolaze optužujuće misli – ako izazivaju sumnju i strah ili donose osjećaj odbacivanja – znam da nisu od Boga. Svi moramo biti spremni na dolazak takvih užasnih misli. Čak je i Gospodin Isus bio podvrgnut takvim mislima od neprijatelja tijekom svoga pustinjskog iskušenja.


Kad vam dođu ptice grabežljivice donoseći misli nevrijednosti i nesigurnosti, otjerajte ih Riječju Božjom. Žrtva koju ste prinijeli jer vas je Gospodin tako vodio, ugodna mu je i on će je cijeniti.