KAKO VELIK JE VAŠ KRIST?

"Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti" (Iv 14,14). Veličinu našeg Krista pokazujemo onim što tražimo od njega. Rečeno nam je da tražimo puno i da očekujemo velike stvari. Veličinu Krista pokazujemo veličinom naših prošnji. Imamo tako malo od Krista jer tako malo tražimo.

Naše prošnje ograničavamo na materijalne stvari. Istina, potrebno je da iznesemo svoje potrebe. Ali tražiti samo hranu i krov nad glavom jest smanjiti sliku njegove veličine.

Kraljevstvo Božje je "mir i radost po Duhu Svetom". Mi služimo trijumfalnom Kristu i pozvani smo biti dionici tog trijumfa. Imate li mir i radost po Duhu Svetom? Odlazite li k njegovu prijestolju tražeći mir i radost? Molite li Oca "u ime Isusa"?

Krist nije trijumfirao za sebe. Nego za vas i mene. Dakle, okoristimo se time. Tražite li da budete sličniji Kristu? Tražite li po vjeri, u Isusovo ime, obećani počinak iz Poslanice Hebrejima?

Bog čeka i želi veće zahtjeve. Tražiti "u Isusovo ime" je poziv da budemo dionici velike Božje dobrote spremljene za one koji vjeruju i mnogo traže. Tražite danas za sve veći duh radosti, čak i u svojim najtežim vremenima.

Što je bilo kad je Isus u Novom zavjetu pitao svoje učenike što da učine s onih pet tisuća ljudi? Drugim riječima, pokažite mi svoj plan da ih nahranim. Što se može učiniti da se riješi ova kriza? Ispitivao je njihovu vjeru.

Sve to vrijeme Isus je imao plan! Tko bi u onoj gomili ljudi mogao smisliti da će ih nahraniti s pet kruhova i dvije ribe?

Ljubljeni, Bog ima unaprijed smišljen plan za svaku situaciju u vašem životu. Možda ste u stanju razmišljati o načinima na koje bi Bog mogao riješiti vašu krizu, ali Riječ Božja nam govori da ljudski um ne može zamisliti Božje putove.

Bog nam neće reći koji je njegov plan. Neće nam dati ni nagovještaj. On ustraje na vjeri u njegova obećanja, u njegovu veličajnost i da on čini čuda za nas. Njegova Riječ za nas je: Vjeruj! Tvoj Gospodin ima pripremljen put i ima silu da izvrši svoj plan. On bi volio ukloniti zastor i pokazati nam svoje nevidljive putove, ali ne može.

Vjera je dokaz onoga što se ne može vidjeti. Nema počinka za nas u našim žestokim kušnjama dok potpuno ne vjerujemo da on stoji spreman učiniti nezamislivo, nemoguće. Naše je jednostavno pouzdavati se da će izvršiti što je obećao.