LJUBITI ISTINU

Pavao daje zahvalu Bogu za ljude koji ostaju postojani u pogibeljna vremena. Taj sveti Ostatak dići će se protiv duha Antikrista i ostati snažan. Nikada neće biti svladan. Naprotiv, pobijedit će svijet, tijelo i Zloga!

"… mi moramo uvijek zahvaljivati Bogu za vas … jer vas je Bog od početka izabrao za spasenje … Prema tome, budite postojani i držite predaje koje ste od nas primili … Sam naš Gospodin Isus Krist i Bog, Otac, koji nas je ljubio i po milosti dao vječnu utjehu i dobru nadu, neka utješi srca vaša i učvrsti ih u svakom dobrom djelu i riječi" (2 Sol 2,13-17).

Ovaj sveti Ostatak ljubi istinu i ne boji se biti ukoren. Oni ispituju sami sebe u svjetlu Riječi Božje dopuštajući joj da prodre do same moždine. Ljubljeni, budete li držali svoje srce otvorenim za istinu, budete li nastavljali ljubiti Riječ Božju, Gospodin će vas utvrditi.

"Tko se uzda u Jahvu, on je kao brdo Sion: ne pomiče se, ostaje dovijeka. Bregovi okružuju Jeruzalem: Jahve okružuje narod svoj odsada i dovijeka. I neće vladati žezlo bezbožničko nad udesom pravednih, da ne bi pravedni ruke za bezakonjem pružili" (Ps 125,1-3).

Antikristov duh ima žezlo koja označava vlast. Ali njegova moć i vlast neće biti nad vama jer ste dio Božjega svetog Ostatka.

"… pišem vama jer ste jaki, jer je u vama riječ Božja i jer ste pobijedili Zloga" (1 Iv 2,14).

"A ovo je sredstvo pobjede koje pobjeđuje svijet: naša vjera" (1 Iv 5,4).

Neka Antikristov duh dođe. Vi nećete biti pomaknuti jer ćete biti čvrsto utvrđeni u istini Riječi Božje. Bit ćete nađeni u domu Božjem štujući ga iz čista srca i vaša vjera pobijedit će sve što neprijatelj donese protiv vas.