NA NOGE I BUDITE SPREMNI

"Šaul se poče bojati Davida, jer je Jahve bio s njim" ( 1 Sam 18,12).

Sotona zavidi i boji se najviše onih koji su s Bogom u molitvi te su odlučili dići se i boriti u vjeri. Sotona se boji čak i male vojske onih koji su u vjeri opasani za borbu. On drhti pred onima koji su na nogama, spremni oduprijeti se. A s obzirom da vas se boji, naum mu je neutralizirati vaš borbeni duh.

To čini pokušavajući vam um preplaviti užasnim, poražavajućim mislima koje vam odvraćaju pažnju i donose nepovjerenje te ispituju Božju snagu. On će vam vikati u um i duh: "Nema koristi dalje se boriti. Preslab si od svojih osobnih borbi. Nikada nećeš biti pobjednik. Sile pakla prevelike su za svladati. Jednostavno se opusti. Što se tiče borbe, ne trebaš više biti tako žestok.

Sve je to odvraćanje pažnje! Čitava sotonina strategija je da se usredotočite na svoju slabost, grijehe, nedostatke – i zbog toga pojačava temperaturu vaših sadašnjih problema i trpljenja. Želi da povjerujete da niste dovoljno jaki ići dalje. Istina, vi niste, ali Isus jest!

Cinjenica je da ćemo svi biti u borbi dok ne umremo ili dok se Isus ne vrati. Možemo imati doba zatišja, razdoblja predaha. Ali dokle god smo na ovoj zemlji, uključeni smo u duhovnu borbu. Tim bitkama jednostavno nema kraja. Zbog toga Pavao kaže da nam je Isus dao oružje koje je silno za rušenje utvrda. Opremljeni smo oružjem kojem se sotona ne može oduprijeti: molitvom, postom i vjerom.

Došlo je vrijeme za nas da skrenemo pogled od svojih sadašnjih nevolja. Moramo skinuti svoje oči s naših kušnji i usredotočiti ih na Zapovjednika ovog rata. Isus drži ključeve svih pobjeda i on nam je obećao: "Snabdio sam vas svakim oružjem koje vam je potrebno za borbu. I spreman sam i voljan dati vam snagu u vrijeme vaše slabosti."